Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gospodarska pajda"
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 204
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 204
Składniki
Pieczarki oczyść (najlepiej pocierając wilgotną ściereczką). Grzyby pokrój w plasterki. Cebule obierz, potnij w cienkie krążki. Plasterki boczku pokrój na kawałeczki.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć boczek. Mieszając, smaż go 4 minuty, aż będzie rumiany i chrupiący. Zdejmij z patelni, osącz na papierowym ręczniku. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z twarożkiem oraz śmietaną. Ew. przypraw do smaku solą i pieprzem. Bochenek rozetnij na 2 krążki. Oba cienko posmaruj serkiem ziołowo-czosnkowym. Obłóż boczkiem, pieczarkami oraz cebulą. Oprósz solą i pieprzem.
Pizze ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. Ustaw na funkcję grillowanie. Wstaw pizze. Zapiekaj je przez 5 minut.
Szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Posyp nim gotowe pizze. Podawaj je z dodatkiem np. sosu musztardowego.Źródło: Tina