Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowana sałatka caprese"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Osącz z zalewy kulki mozzarelli, pokrój je w niezbyt grube plasterki. Pomidory opłucz, pozbaw gniazd nasiennych oraz nasady ogonków i również pokrój w plastry. Jeśli chcesz, pomidory możesz wcześniej sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki.
Przygotuj 4 średnie kawałki folii aluminiowej. Na każdym układaj na przemian plastry sera mozzarella oraz pomidorów. Całość polej oliwą, oprósz solą, pieprzem oraz słodką papryką i posyp listkami bazylii. Zwiń pakieciki. Grilluj 10-15 minut.
czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety