Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz orzechowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Pierś umyj, osusz i pokrój w grubą kostkę. Natrzyj solą, papryką, imbirem i pieprzem. Odstaw na 2 godziny. Następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Dołóż posiekaną cebulę i wlej wodę. Duś aż mięso będzie miękkie.
Po kilkunastu minutach dodaj przecier pomidorowy. Gdy się zagotuje, dołóż masło orzechowe. Wymieszaj.
Duś, aż się połączą. Jeśli woda wyparuje, uzupełnij ją. Gulasz nie powinien być zbyt gęsty. Dopraw go do smaku solą, pieprzem i papryką.Źródło: Takie jest życie