Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne, wegetariańskie danie dla mojej córki, pyszne, pikantne i aromatyczne
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
1. ciecierzycę przepłukać, namoczyć na kilka godz (ja namaczam dzień wcześniej, można też użyć ciecierzycy z puszki ale ja wolę ugotować sama), do ciecierzycy dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i ziarenka smaku, gotować na małym ogniu, uzupełniając w miarę potrzeby płyn, 2. marchew i selera zetrzeć na grubej tarce, dodać do ciecierzycy, dalej gotować, dodać pomidory ze słoika lub puszki, 3. pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na oleju, dodać do garnka, dodać też pokrojoną w kostkę paprykę, danie gotować na wolnym ogniu, do odparowania płynu, doprawić sola, pieprzem i ziołami, smacznego