Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-12-2015
.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5379
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 862
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 960
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 177
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5379
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 862
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 960
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 177
Składniki
Mięso kroimy w kostkę i partiami obsmażamy na złoto na oleju kokosowym. W dużym rondlu o grubym dnie zalewamy obsmażone kawałki indyka wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy ok 30 min. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę dynię i gotujemy kolejne 20-30 min aż dynia zacznie się rozpadać. Dodajemy fasolkę i groszek (ja użyłam oczywiście mrożonek). Gotujemy kolejne 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dynia w tym czasie powinna prawie całkowicie się rozpaść zagęszczając sos. Taki gulasz jest idealny do kaszy.