Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z ziołowymi kluskami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4817
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9195
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4817
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9195
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Składniki
Podsmaż na połowie oleju mięso i odłóż je. Na reszcie oleju podsmaż cebulę (2-3 minuty). Wsyp paprykę i wymieszaj. Włóż mięso, oprósz je mąką i smaż 1-2 minuty, mieszając. Dodaj pastę pomidorową, pomidory i bulion. Zagotuj i przełóż do piekarnika. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Na kluski zagnieć mąkę, proszek do pieczenia, masło i zioła. Dodaj tyle mleka, aby ciasto było miękkie. Zroluj je i pokrój na kawałki 5 cm.
Wyjmij gulasz z piekarnika. Zwiększ temperaturę w piekarniku do 220 st. C. Ułóż kluski na gulaszu i posmaruj resztą mleka. Wstaw do piekarnika i piecz (bez przykrycia) 12-15 minut (aż knedle się zezłocą). Obsyp tymiankiem.Źródło: Olivia