Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z cytryną"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6147
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 459
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6147
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 459
Składniki
Mięso umyj, rozkrój tak, by powstał duży płat. Skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Pieczarki obierz, pokrój w kostkę. Ryż gotuj do miękkości z dodatkiem szafranu.
Na maśle klarowanym podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, dodaj ryż, curry i drobno pokrojone suszone pomidory. Przypraw do smaku solą i pieprzem, smaż 5 minut.
Farsz układaj wzdłuż jednego z boków mięsa. Wzdłuż drugiego ułóż plastry cytryny. Zawiń. Włóż w rękaw do pieczenia, obok ułóż papryki.
Podlej odrobiną wody i piecz około godziny, w zależności od wielkości mięsa, w temperaturze 180°C . Powstały sos wymieszaj z odrobiną śmietany. Mięso udekoruj paprykami, polej sosem.Źródło: Dobry Tydzień