Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajecznica z botwiną"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Botwinkę przebieram i dokładnie myję. Liście z ogonkami oraz łodyżki kroję na kawałki. Na patelni rozpuszczam masło, wkładam najpierw tylko łodyżki, duszę je do miękkości. Następnie dokładam liście i jeszcze chwilę duszę.
W misce roztrzepuję jajka z solą i pieprzem. Do gotowej botwinki wsypuję szczypior, a po chwili wlewam jajka. Smażę do momentu, gdy jajecznica się lekko zetnie (zależnie od upodobań).
Smaczne, zdrowe i kolorowe danko. W sam raz na dobry początek dnia! Bożena Badach z CisiaŹródło: Kobieta i życie