Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta z grochem i boczkiem"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Składniki
Groch umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia przepłukać i ugotować w świeżej wodzie. Pod koniec gotowania osolić, odcedzić.
Kapustę kiszoną odcisnąć, pokroić (jeśli jest bardzo kwaśna, przepłukać) i ugotować w małej ilości wody, odparować. Cebulę posiekać drobno, boczek pokroić w słupki.
Na oleju zeszklić cebulę, dodać boczek, usmażyć, oprószyć mąką, przesmażyć, dodać groch i kapustę. Dobrze wymieszać, dodać majeranek i kminek, doprawić.
ok. 60 minut
Tę smaczną, sycącą kapustę można zaserwować jako danie obiadowe, ale wtedy podaj do niej ziemniaki piure lub pieczone.Źródło: Twoje Imperium