Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie glowne
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Myjemy karczek osuszamy recznikiem papierowym,nacinamy jak na kotlety.Przyprawy mieszamy z olejem,ta marynata nacieramy mieso.Czosnek cebule kroimy w plasterki nastepnie wsuwamy w naciete miejsca.Mozna tez powsuwac ziele angielskie oraz lisc laurowy.Chowamy do lodowki najlepiej na ok.8godz.
Wyciagamy z lodowki.wsuwamy pokrojone w plastry pieczarki w naciete miejsca,pomidorki kroimy w cwiartki badz plasterki i obkladamy nimi mieso.Przekladamy na rozgrzana patelnie i obsmazamy(niekoniecznie wykonujemy ta czynnosc) z jednej strony.przekladamy do naczynia zaroodpornego i wsadzamy do piekarnika,pieczemy w temp200*ok 1,5 godz.Kiedy mieso jest miekkie posypujemy serem zoltym i wkladamy z powrotem i czekamy az ser sie rotopi.Podajemy z ziemniami lub frytkami i np. mizeria lub buraczkami