Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja obiadowa to duszona karkówka przygotowana w sosie szczawiowym, jedliście kiedyś ?
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Karkówkę pokroić na plastry 1,5 cm obsypać przyprawami wlać dwie łyżki oleju i wymieszać do połączenia się przypraw z mięsem wstawić na noc do lodówki
Do podsmażonego mięsa wlać wodę dodać suszoną włoszczyznę oraz ziela angielskie i liść laurowy dusić tak do miękkości mięsa pod przykryciem
W czasie duszenia przygotować sos do miseczki dodać szczaw, cukier i śmietanę oraz gorący wywar z mięsa zalać duszące się mięso i zagotować cały czas mieszając