Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie, które można podać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1195
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1195
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Składniki
Do miski wsypać obie mąki, jajko, miód, mleko i sól i wszystko razem wymieszać - powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Pierś kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki i wrzucić do przygotowanego ciasta. Pozostawić na ok. 30 minut w lodówce. Rozgrzać olej na patelni, wyłożyć kawałki kurczaka (tak aby się nie posklejały) i obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni najpierw wyłożyć na ręcznik papierowy. Sos - w dowolnych proporcjach (u mnie pół na pół) wymieszać ketchup z majonezem dodając czosnek granulowany. Smacznego!