Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby znane, a inaczej ;-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Połączyć mięso, kajzerkę, cebulę, musztardę, jajko i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w mące, usmażyć na złoto z obu stron. Przełożyć do rondla, wlać odrobinkę wody, przykryć i *przeparować* kotleciki. W międzyczasie zrobić sos: zagotować pomidory z sypkimi przyprawami i czosnkiem, dodać posiekaną mozarellę, podgrzać aby się lekko rozpuściła.
Na talerz wyłożyć klopsiki, polać je sosem i posypać świeżą bazylią.
Ja serwowałam z ryżem. 19.05.2009