Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ze śliwkami obtaczane w bułce"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Gorące ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajka, 3 dag masła i sól.
Zagnieć ciasto. Śliwki przepołów, wyjmij pestki. Odrywaj kawałki ciasta, spłaszczaj dłońmi, ułóż na każdym śliwkę, dodaj trochę cukru. Zlep brzegi, formuj jednakowe kulki.
Knedle wrzuć na gorącą wodę, gotuj pięć minut po wypłynięciu. Podawaj z bułką tartą podsmażoną na maśle, cukrem i cynamonem.
Czas: około 45 minut.Źródło: Dobry Tydzień