Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa rolada z kurczaka"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5373
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 164
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5373
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 164
Składniki
75 min • Porcja 170 kcal • Przepis na 5 porcji.
Mieszankę warzywną gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzam. Filet kroję w plastry (jak na schabowe), rozbijam je tłuczkiem, oprószam przyprawą do kurczaka, papryką, solą i pieprzem.
Na foli aluminiowej rozkładam połowę plastrów kurczaka. Na nich – warzywa i starty na tarce o średnich oczkach ser, dociskam do mięsa. Wierzch przykrywam resztą plastrów, podwijając pod spód boki. Zwijam całość w roladę. Wierzch obsypuję papryką, skrapiam oliwą. Owijam folią i piekę w temp. 200oC 50-60 min. Pod koniec pieczenia odwijam górę folii, by rolada się przyrumieniła. Kroję w plastry.
Tylko 2 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie