Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 413
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 413
Składniki
Zblanszować brokuł (lub jeśli ktoś woli - obgotować ok. 2,5 min). Sparzyć pomidory i obrać ze skórki. Ugotować na twardo jajka. Osączyć na sitku małą puszkę kukurydzy.
Do jogurtu dodać zmiażdżone ząbki czosnku, doprawić solą, pieprzem i cukrem - wymieszać.
W szkalnej misce układać podzielony na drobne różyczki brokuł, pokrojone w ósemki pomidory i jajka. Posypać kukurydzą - delikatnie przemieszać składniki. Polać sosem czosnkowym i oprószyć ziołami prowansalskimi. Podawać schłodzone - najprędzej ok. 15 minut po przygotowaniu.