Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura z pomarańczy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Pomarańcze wyszoruj szczoteczką i sparz. Obieraczką zetnij wierzchnią warstwę skórki (możesz też ją zetrzeć na tarce o grubych oczkach).
Nad miską obierz owoce z pozostałej skórki. Pokrój je na małe kawałki i wraz z sokiem oraz wierzchnią skórką umieść w garnku lub na patelni. Dolej wody i gotuj na małym ogniu ok. 20 min. Zdejmij, dodaj cukier, wymieszaj i odstaw na godzinę.
Do garnka dodaj sok z cytryny i gotuj ok. godziny. Gotową konfiturę przełóż do słoiczków, odwróć do góry dnem i zaczekaj do wystygnięcia. Możesz też zapasteryzować.Źródło: Takie jest życie