Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki na pikantnie z cebulką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
ok. 35 minut
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek i drobno je posiekać. Cebule obrać, jedną odłożyć, pozostałe pokroić w cienkie plasterki i wymieszać je z połową natki. Przyprawić do smaku solą i chili. Odłożoną cebulę posiekać.
Ziemniaki obrać, drobno zetrzeć. Mięso mielone wymieszać z resztą natki. Dodać posiekaną cebulę, starte ziemniaki i jajko. Dołożyć koncentrat pomidorowy. Masę przyprawić na pikantnie solą, kuminem, mieloną papryką i chili. Dobrze wyrobić. Z mięsnej masy uformować 12 owalnych kotlecików.
Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć kotleciki, smażyć przez 6 minut. Pomidory pokroić w kostkę. Dodać do plasterków cebuli wymieszanych z natką. Nałożyć na gotowe kotleciki. Danie serwować np. z kaszą bulgur albo z chlebkiem pita.Źródło: Życie na gorąco