Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki na zielonej jarzynce"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
W osobnych garnkach ugotuj w posolonej wodzie bób i groszek cukrowy (ok. 10 min).
Kapustę oczyść, wytnij głąb, poszatkuj. Dymki oczyść, cebulki i szczypiorek posiekaj osobno. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj kapustę i smaż 5 min. Podlej warzywka gorącym bulionem, przypraw solą i pieprzem. Przykryj i duś 20 min.
Ugotowane warzywa strączkowe odcedź, przelej na durszlaku zimną wodą. Bób obierz z łupinek. Tymianek opłucz, osusz. Listki oderwij od gałązek (ew. jedną gałązkę zostaw z listkami i pokrój ją na mniejsze kawałki – przyda się do dekoracji).
Kotleciki opłucz, osusz. Rozbij je lekko, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim kotleciki na rumiano. Zdejmij, trzymaj w cieple. Na tłuszcz ze smażenia wlej 1/4 szkl. wody, wsyp sos i mieszaj, aż zgęstnieje. Kapustę wymieszaj z tymiankiem i strączkami. Podgrzej. Wyłóż na talerze, na tym połóż kotleciki. Posyp szczypiorkiem, polej sosem, ew. udekoruj tymiankiem.Źródło: Tina