Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie z kotletów mielonych podanych z ziemniakami i sosem z groszku zielonego i marchwi.
maszynka do mielenia mięsa, miska, patelnia, garnczek,
Dwa dodatki do obiadu lub samodzielne danie dla wegetarian. Do tych dodatków...
Odsłon: 114
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 3551
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 4320
Dwa dodatki do obiadu lub samodzielne danie dla wegetarian. Do tych dodatków...
Odsłon: 114
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 3551
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 4320
Składniki
Mięso z łopatki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy z wody. Mielimy przez sitko 4 mm razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy 15-20 minut, żeby dobrze wymieszały się składniki. Przykrywamy folią i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy z lodówki, formujemy kotlety i smażymy na w gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i sos z groszku i marchwi. Sos przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, zagęszczamy skrobią ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. Smacznego !!!