Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste filety z kurczaka z masełkiem i szpinakiem w środku polecają się na niedzielny obiad. Filmik krok po kroku znajdziesz na kanale YouTube. Link poniżej.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 13
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 29
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 305
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2527
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 13
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 29
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 305
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2527
Składniki
Szpinak opłucz w zimnej wodzie i osusz. Posiekaj. Jeśli masło jest twarde, pokrój nożem na mniejsze kawałki (patrz filmik). Wymieszaj ze szpinakiem dodając szczyptę soli i pieprzu do całkowitego połączenia.
Filety z kurczaka umyj, osusz i usuń zanieczyszczenia. Przetnij wzdłuż na pół. Rozbij na cienkie plastry, dopraw solą oraz pieprzem. Na każdym plastrze mięsa połóż ok 1 łyżkę przygotowanego nadzienia. Zwiń ciasno w roladkę starannie zawijając boki do środka. Obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Uformuj kształt.
W garnku rozgrzej olej. Smaż roladki, tak aby całe były zanurzone w oleju przez ok 5 minut z każdej strony. Połóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!