Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne kotlety z sosikiem z kurek.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5355
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 149
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5355
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 149
Składniki
Wykonanie: Mięso naciąć na brzegach (aby się nie skręcało podczas smażenia) posypać pieprzem i posmarować olejem. Grzyby dokładnie oczyścić, obmyć i odsączyć.
Masło roztopić na niskiej temperaturze, wrzucić kurki i smażyć 5 minut. Posolić, posypać pieprzem i odstawić. Kotlety posolić i usmażyć na gorącym tłuszczu z obu stron. Wytopiony tłuszcz z mięsa zmieszać z sosem sojowym, śmietaną, zagotować, włożyć kurki, natkę pietruszki i polać usmażone kotlety.