Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu danie, które idealnie sprawdzi się na romantyczną kolację we dwoje przy kieliszku dobrej jakości wina. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 494
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 943
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 229
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 494
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 943
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 229
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Krewetki obieramy z pancerzyków i usuwamy czarne jelitka.
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła klarowanego. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy na patelnię. Dorzucamy obrane krewetki. Całość doprawiamy chili, solą i pieprzem, dorzucamy świeżą gałązkę rozmarynu. Krewetki podlewamy odrobiną wina, następnie wrzucamy odcedzony makaron i wlewamy śmietankę. Całość krótko gotujemy. Gotowe krewetki powinny się zwinąć do środka i nabrać pięknego różowo-pomarańczowego koloru. Pamiętajmy, aby nie smażyć ich zbyt długo. W przeciwnym razie krewetki będą wysuszone w środku i stracą swoją soczystość.
Makaron z krewetkami w sosie śmietanowym wykładamy na talerze. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem. Smacznego!