Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 685
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 685
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Składniki
Grzyby namaczamy w przegotowanej wodzie najlepiej przez całą noc - później gotujemy w tej samej wodzie do miękkości.
Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy, aż uzyskamy odpowiednią miękkość.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy lub innego tłuszczu. Do cebuli dodajemy ugotowane grzyby i ugotowaną kapustę, łączymy ze sobą i krótko podsmażamy. Zostawiamy farsz do wystygnięcia.
Naleśniki: Wsypujemy mąkę, wlewamy mleko i wodę, dodajemy szczyptę soli i jajka. Wszystko razem łączymy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy na 30 minut. po wyznaczonym czasie smażymy naleśniki na odrobinie tłuszczu.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zawijamy w kopertę. Na wierzch posypujemy tartym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. do momentu gdy ser lekko się zarumieni.