Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe w przygotowaniu i genialne w smaku
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Składniki
udka kurczaka podzielić umyć natrzeć solą z czosnkiem i rozmarynem. Tak przygotowane mięso usmażyć na suchej patelni ( tłuszcz wytopi się z mięsa) do zrumienienia ale nie wolno przypalić. Tak przygotowane mięso przekłaamy do garnka a na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojonąw piórka cebulę. Przekladamy do kurczaka i zalewamy rozpuszconym bulionem tak aby mięso było w całości przykryte. Gotujemy 45 min po tym czasie dorzucamy połowę przygotowanych śliwek( bez pestek- mogą być mrożone w ostateczności szuszone ) dalej gotjemy ok 1/2 godziny dodajemy cynamon śliwowicę oraz resztę śliwek. Po 15 min wyłaczamy i podajemy z kluskami sląskimi lub kopytkami Do tego idealnie pasuje surówka z czerwonej kapusty z kolorową świeża papryką. SMACZNEGO!!!!!!