Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny kurczak, doskonała mieszanka przypraw i ziół, soczysty w środku, a z chrupiącą skórką zewnątrz :) Pycha :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11431
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1192
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9998
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11431
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1192
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9998
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Kurczaka umyć, osuszyć doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i pozostałymi przyprawami. Dodać także cebulę i czosnek.
Kurczaka przełożyć do rękawa do pieczenia i marynować najlepiej całą noc w chłodnym miejscu.
Kurczaka piec w piekarniku przez ok 1 godzinę w temp. 200 stopni, w razie potrzeby zmniejszyć temperaturę. Pod koniec pieczenia przekłuć rękaw.
Smacznego :)