Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy kurczaka z ostrej marynaty, wiec robiąc marynatę daję różne przyprawy, łącznie z papryką chili.
nóż, miska , ręcznik papierowy, blaszka,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Wszystkie składniki na marynatę połączyć z sobą razem z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem . Kurczaka oczyścić, umyć, pokroić na porcje, osuszyć natrzeć dokładnie marynatą i zostawić na 60 minut w chłodnym miejscu. Następnie kurczaka ułożyć na blasze, włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni, podlewając sosem wytworzonym podczas pieczenia a w razie konieczności ciepłą wodą. Pieczemy w zależności od wielkości kurczaka u mnie było to ponad 1,5 godziny. Rada; 1 kg, kurczaka to 1 godzina pieczenia.