Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny kurczak z pysznym nadzieniem
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Cebulę posiekać, zrumienić na maśle, bułkę namoczyć, odcisnąć. Wątróbkę pokroić drobno, dodać pokrojoną bułkę, mięso mielone, jajko, sól i pieprz, cebulę z masłem i wymieszać na końcu dodać bułkę tartą.
Kurczaka wymyć, wysuszyć delikatnie wyciąć szyję tak aby została skóra, którą trzeba zaszyć, aby nadzienie nie wyszło. Kurczaka napełnić nadzieniem i zeszyć, posmarować olejem, posypać przyprawą i piec ok 1,5 godziny co pewien czas polewając wytworzonym sokiem. Smacznego.