Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurze udka w sosie pomidorowym"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Pałki z kurczaka umyj, osusz. W miseczce wymieszaj sok z cytryny, paprykę, majeranek, sól, pieprz. Oblej marynatą mięso, odstaw na dwie godziny do lodówki. Boczek i pieczarki pokrój. Smaż kurczaka na złoty kolor z każdej strony. Podsmaż boczek, grzyby i cebulę.
Pomidory sparz, zdejmij skórki, pokrój. Włóż je do garnka, dodaj koncentrat. Układaj na tym kurczaka, boczek, pieczarki, cebulki. Wsyp przyprawy, duś 30 minut pod przykryciem. Podawaj z ryżem posypane natką.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień