Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kwiecista tarta z marchewką i cukinią"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Formę wysmaruj olejem. Mąkę, sól, jajko i margarynę dokładnie wymieszaj. Zagnieć gładkie ciasto i wyłóż nim natłuszczoną formę. Spód tarty podziurkuj widelcem, dno i boki przykryj folią aluminiową i wsyp groch. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C. Usuń folię i groch, piecz kolejne 15 minut na złoty kolor. W tym czasie przygotuj warzywa.
Cukinie i marchewki pokrój wzdłuż w cienkie paski (najlepiej obieraczką do warzyw). Paski układaj naprzemiennie na podpieczonym spodzie. Pozostałe jajka dokładnie wymieszaj ze śmietaną i przyprawami. Dodaj starty ser żółty i połącz. Przygotowaną masę wylej na tartę. Piecz w temperaturze 180°C przez 45 minut.Źródło: Na żywo