Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne dyniowo- szpinakowe"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3060
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154606
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 393
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3060
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154606
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 393
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Dynię pokrój na plastry 5 mm i ułóż na półce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, przypraw do smaku, posyp czosnkiem i szałwią. Piecz 15 minut.
Natłuść naczynie żaroodporne. Zredukuj temperaturę w piekarniku do 180 st. C. Podgotuj płaty do lasagne.
Na sos beszamelowy zasmaż masło z mąką (1 minuta). Wlej stopniowo mleko, cały czas mieszając. Gdy sos zgęstnieje, dodaj groszek i szpinak. Po 2 minutach dodaj ser i przypraw sos do smaku.
Układaj lasagne warstwami: płat ciasta, 1/3 dyni i sos. Zrób 3 takie warstwy, kończąc sosem. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli. Posyp parmezanem. Piecz 45 minut. Przed podaniem posyp orzechami.Źródło: Olivia