Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne z łososiem, ricottą i jarmużem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Makaron podgotuj w osolonej wodzie (2-3 minuty).
Na beszamel zasmaż masło z mąką (nie zrumieniaj, zasmażka powinna pozostać biała). Dolej stopniowo mleko, cały czas mieszając. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Układaj warstwy lasagne: na dno naczynia wylej odrobinę sosu, potem ułóż płat makaronu, łososia, porcję ricotty i jarmużu. Polej beszamelem, posyp koperkiem. Powtarzaj warstwy, zakończ płatem makaronu. Polej lasagne resztą sosu, posyp serem i bułką tartą.
Rozgrzej piekarnik do 170 st. C. Zapiekaj lasagne 40-45 minut, aż wierzch zezłoci się, a sos będzie się gotował.Źródło: Olivia