Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne leczo w nieco zmienionej odsłonie
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3174
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154612
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3174
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154612
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Składniki
Wszystkie warzywa i kiełbasę kroimy w kostkę. W głębokim naczyniu rozgrzewamy olej. Dodajemy zioła prowansalskie, ziele angielskie i liść laurowy. Następnie dodajemy kolejno warzywa - cebulę, po ok. 5 minutach paprykę, następnie po około 3 minutach pieczarki, po kolejnych 3 minutach cukinię. Następnie po 5 minutach dodajemy świeże oraz suszone pomidory. Całość dusimy jeszcze przez około 8 minut. Dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz pół kartonika przecieru pomidorowego (około 10 łyżek).
Doprawiamy pieprzem ziołowym oraz bazylią. Dusimy jeszcze około 2 minuty.