Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma lata bez tego dania :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Cukinie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Cebule siekamy, paprykę obieramy z gniazd nasiennych, kroimy w paseczki. W sporym garnku przesmażmy na oleju paprykę z cebulą do zeszklenia tej ostatniej, następnie zalewamy 0,5 szklanki wody i dusimy by papryka zmiękła. Kiedy woda lekko odparuje wsypujemy pokrojoną cukinię, dodajemy sól i inne przyprawy, podlewamy kilkoma łyżkami wody (zapobiegnie to przypaleniu całości zanim cukinia puści sok) i na małym ogniu gotujemy wszystko razem do miękkości cukinii. Potem dodajemy koncentrat lub pokrojone ( i najlepiej obrane ze skórki) pomidory, gotujemy jeszcze chwilkę. Kiełbasę kroimy w kostkę lub talarki, przysmażamy na patelni, dodajemy do leczo, mieszamy, gotujemy jeszcze przez 5 minut, finalnie doprawiamy i gotowe :) Podajemy z pieczywem lub na przykład z ryżem.