Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli mamy mało czasu,a chcemy zjeść coś na ciepło,polecam takie kluseczki. Szybko zrobimy i ze smakiem spałaszujemy:)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 508
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 241
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 508
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 241
Składniki
Twaróg zmielić,dodać jajka,mąkę,cukry waniliowe i szczyptę soli. Masę dobrze wyrobić,jeśli by była za rzadka ( zależy od sera) dodać jeszcze mąkę. Ja wyrabiam masę serową w misce,potem przenoszę na podsypaną mąką stolnice i jeszcze chwilkę wyrabiam. Ciasto dzielę na 4-5 porcji i robię wałek,z którego pod skosem wykrawam kluseczki. Wodę zagotować,posolić i na gotującą wrzucać kluseczki.Jak wypłyną na wierzch wybrać,polać zrumienionym masłem. Posypać cukrem i ewentualnie polać po wierzchu śmietaną.
Smacznego życzę!