Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łososiowa przystawka"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Majonez wymieszaj ze skórką otartą z cytryny, dopraw do smaku solą oraz pieprzem, odstaw do lodówki. W misce wymieszaj sok wyciśnięty ze sparzonej limonki z 2 łyżkami oliwy (lub oleju).
Filety z łososia opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Podziel na cztery porcje i włóż do miski z limonkową marynatą. Odstaw na 1-2 godziny. Następnie kawałki łososia wyjmij z marynaty, oprósz solą oraz pieprzem.
Rozgrzej patelnię grillową. Włóż filety łososia, smaż po kilka minut z każdej strony. Zdejmij z patelni, trzymaj w cieple.
Cukinię umyj, osusz, posiekaj w kosteczkę razem ze skórką. Kukurydzę osącz z zalewy. Pomidorki opłucz, osusz. Czosnek obierz, pokrój w cienkie plasterki. Na osobnej patelni rozgrzej resztę oliwy. Wrzuć cukinię, smaż, 1-2 minuty. Dodaj kukurydzę, pomidorki oraz czosnek. Smaż jeszcze 2-3 minuty.
5Dodaj posiekane łodyżki kolendry, smaż minutę. Dopraw solą i pieprzem. Warzywa i łososia rozłóż na półmisku. Ozdób listkami kolendry. Podawaj z majonezem.
czas ok. 30 min; porcja – 390 kcal, cena 6,50 złŹródło: Świat kobiety