Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię kuchnie indyjską a zwłaszcza przyprawy, które w tej kuchni są używane. Jedną z nich jest tikka masala, którą mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Dzisiaj makaron, ale nie po włosku, tylko po indyjsku.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Makaron grube wstążki gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu do miękkości. Można również zastosować zasadę al dente.
Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w większe kawałki bo takie lubię.
Do potrawy wykorzystałem już upieczone mięso, które zostało mi z obiadu - kebab, który robiłem 1 dzień wcześniej. Tu możemy przeczytać przepis na mięso https://smaker.pl/moje-przepisy-dania-glowne/przepis-kebab-bobba,1911198,bobby.html?t=1675791570767
Na patelnię kładziemy cebulę, pieczarki i mięso. Podgrzewamy do miękkości, ale nie spalamy.
Jak całość jest miękka dodajemy sos Tikka Masala, podgrzewamy mieszając.
Na talerz nakładamy ugotowany makron i posypujmy pociętym na małe kostki serem mozzarella.
Na makaron polewamy przygotowany sos Tikka Masala i dodajemy pozostały ser. A teraz, to tylko rozkoszujemy się niesamowitym smakiem naszego dania. Smacznego.