Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kiełbasą, pieczarkami i szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym z dosyć zaskakującym składnikiem – wódką. Polecam!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5795
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5795
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Składniki
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej olej, wrzuć cebulę i smaż, mieszając od czasu do czasu, do zeszklenia, około 5 minut.
Dodaj czosnek, smaż przez 30 sekund, po czym dodaj pieczarki i smaż kolejne 3-4 minuty. Następnie dodaj pomidory, wymieszaj i gotuj przez około 3-4 minuty.
Teraz wlej wódkę, gotuj mieszając przez około 5 minut, po czym dodaj śmietankę, szpinak, bazylię i kiełbasę. Całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Wmieszaj ugotowany wcześniej makaron, i jeżeli sos jest zbyt gęsty dodaj wodę pozostawioną po gotowaniu makaronu. Całość podgrzej jeszcze przez chwilę, i dopraw do smaku jeżeli to konieczne.
Posyp dużą ilością mozzarelli, ewentualnie listkami bazylii i natychmiast podawaj.