Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, świeże, lekki makaron z naszymi ulubionymi grzybami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Cebula kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Do tego od razu dodajemy jeden wyciśnięty ząbek czosnku. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone kurki (wcześniej należy je oczyścić) i jedną gałązkę rozmarynu (należy ją rozetrzeć w rękach, żeby nabrała aromatu). Wszystko przez chwilę 4-5 minut smażymy.
W między czasie możemy ugotować makaron (makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, jednak tak aby go nie rozgotować).
W miseczce należy rozmieszać śmietankę z mąką i dodać to wszystko do grzybów i cebuli i wszystko dobrze wymieszać. Jeśli sos będzie zbyt gęsty należy dodawać wodę z gotującego się w niej makaronu. Do sosu należy dodać jeszcze odrobinę startego sera grana padano albo parmezanu i pokrojoną natkę pietruszki
Makaron odcedzamy i od razu wrzucamy na patelnię do ciepłego sosu. Wszystko starannie ze sobą mieszamy. Podajemy od razu. Dekorujemy pietruszką i serem. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować to danie krok po kroku (jest to uniwersalna metoda przygotowania każdego makaronu).