Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po Świętach to ja już mam ochotę tylko na proste dania :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11303
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9849
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11303
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9849
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Składniki
Pierś kurczaka siekamy w drobną kostkę i obsmażamy na patelni. Dorzucamy posiekane suszone pomidory. Na drugiej patelni na rozgrzanej oliwie podsmażamy szpinak z rozgniecionym czosnkiem.
Łączymy składniki z obu patelni z pomocą rozdrobnionego lazura i śmietany. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Makaron wrzucamy do szpinaku, podlewamy odrobiną wody spod makaronu. Mieszamy całość i podajemy oprószone jakimś twardym serem dojrzewającym. Więcej pysznych i prostych przepisów na naszym rodzinnym blogu. Link pod wpisem.