Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron to szybki i prosty sposób na obiad lub kolację a podany ze szpinakiem i serkiem topionym zawsze się sprawdza. Taki makaron najczęściej przygotowuję ze świeżych lub mrożonych listków szpinaku, (nie polecam siekanego), do tego jakiś kremowy serek topiony, obowiązkowo czosnek, gałka muszkatołowa, sól i czarny pieprz. Dobrze przyprawiony szpinak jest pysznym i zdrowym dodatkiem do wielu dań.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 595
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 782
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 293
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 595
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 782
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 293
Składniki
Mrożony szpinak wrzucamy do garnka z rozpuszczonym masłem i dusimy na małym ogniu, do momentu odparowania wody, od czasu do czasu mieszając. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i całość doprawiamy czarnym pieprzem oraz odrobiną soli, wszystko razem łączymy. Do podduszonego szpinaku dodajemy serki topione i całość mieszamy do momentu aż serki się rozpuszczą.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy. Tak przygotowany makaron podajemy z gorącym szpinakiem.