Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marynowane podgrzybki"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3393
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3393
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Składniki
Do garnka wlej wodę wymieszaną z octem. Dodaj obraną, pokrojoną w piórka cebulę oraz posiekaną papryczkę chili. Wsyp sól, cukier, ziele angielskie i gorczycę. Dołóż liście laurowe i gotuj, aż zalewa zacznie porządnie wrzeć.
Grzyby oczyść, umyj i zalej gorącą marynatą. Odstaw na ok. 10 godzin.
Następnie przełóż podgrzybki z zalewą do czystych słoików i zakręć.
Wstaw je do garnka z gorącą wodą i gotuj kilka minut, by dobrze się zapasteryzowały.
<strong>Przepis nadesłała: Marzena Borawska</strong>Źródło: Kurier TV