Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jejku już czasem brakuje pomysłów na obiad ale ja zawsze wymyślę coś z niczego, choć czasami mam już dość. Staram się jak mogę aby moja rodzinka się najadła i była zadowolona. Dziś przygotowałam mięso z chrząstką raz że jest tanie a drugie że dość szybko się je przygotowuje a jeszcze bardziej smakuje.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Przygotować mięso z chrząstką, obsypać je przyprawami czyli pieprzem, papryką i wlać olej całość wymieszać i odstawić na 15 minut aby mięso przeszło przyprawami.
Gdy mięso odstało już swój czas przełożyć je na dużą patelnię i obsmażyć na rumiany kolor. Jak już całe mięso jest ładnie obsmażone i zarumienione, wlać trzy szklanki wody i dodać suszone warzywa, dusić tak pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa. W międzyczasie doprawić przyprawą z solą.
Gdy mięso jest już dość miękkie, śmietanę rozrobić w pół szklanki wody z mąką tak aby nie było grudek można dodać szczyptę cukru wtedy sos się nie zważy. Przygotowaną śmietaną zalać mięso i zagotować. Na sam koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i również zagotować do czasu aż powstanie sos.
Tak przygotowane mięso w sosie podałam z uprażoną kaszą jęczmienną oraz swoimi grzybami leśnymi w zalewie octowej. Obiad wyszedł bardzo smaczny.