Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, zawsze szybko znikają zwłaszcza w towarzystwie dzieci
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
drożdze pokruszyć i rozrobic w niepełnej szkl cieplej wody i łyżeczka cukru, poczekac az zaczna pracowac. make przesiac, połaczyc z jajkiem, olejem, drozdzami, sola wg uznania. zrobic ciasto (ciasto jest ciagnace! mozna dodac odrobine maki jezeli bedzie zbyt wolne). poczekac do wyrosniecia. cebule obrac, drobno posiekac. czosnek rozgniesc w prasce i dodac do drobno posiekanej cebuli razem zeszklic na oleju. pomidory obrac, pokroic w drobna kostke. wrzucic do rondelka, dodac zeszklona cebule z czosnkiem, razem podgrzewac. dodac przyprawy, ziola i przecier. gotowac az do zgęstnienia. gdy ciasto wyrosnie formujemy z niego male placuszki dosyc cienkie, smarujemy przygotowanym wczesniej sosem, nastepnie dodajemy ulubione dodatki np szynka oliwki itp na koniec najlepiej polozyc ser zółty starty. piec w temp ok 200-250 st