Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszną zapiekaną białą rybę morską ( może być morszczuk , dorsz, miruna czy sola ).
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 365
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1085
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 365
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1085
Składniki
Filety miruny skropiłem sokiem z cytryny, posoliłem. Wstawiłem do lodówki na ok. 40 minut. Obrałem marchewkę i seler, starłem na tarce o dużych oczkach. Rozgrzałem na patelni masło, przesmażyłem warzywa mieszając je często. Dodałem miód i wino, posoliłem, przykryłem, dusiłem na małym ogniu ok. 20 minut. Po zdjęciu z ognia dodałem śmietanę wymieszaną z parmezanem i żółtkiem oraz posiekaną natką pietruszki. Warzywa delikatnie wymieszałem. Rybę ułożyłem na dnie wysmarowanej masłem żaroodpornej formie, polałem sosem warzywnym i zapiekałem ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.