Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 331
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 556
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1036
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 331
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 556
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1036
Składniki
Żeberka mujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na małe kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim żeberka. Cebulę obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Wrzucamy do żeberek, dodajemy do smaku przyprawy, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok. 30 - 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
W czasie, gdy żeberka się duszą, grybo szatkujemy główkę kapusty. Dodajemy ją do mięsa, mieszamy i dusimy jeszcze 30 - 40 minut (aż mięso i kapusta będą miękkie). Doprawiamy koncentratem pomidorowym wymieszanym z kilkoma łyżkami zimnej wody, ewentualnie przyprawiamy tak jak lubimy. Kapustę podajemy z ziemniakami (najlepiej młodymi) lub pieczywem. Możemy posypać posiekanym koperkiem.