Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zabiorę was do Meksyku, gdzie tamtejsza kuchnia jest wyjątkowo pyszna. Mole de guajolote to Indyk w sosie czekoladowym..
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2956
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154595
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 991
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 388
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2956
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154595
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 991
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 388
Składniki
Indyka wraz z włoszczyzną dokładnie myjemy, następnie wrzucamy do garna i na wolnym ogniu gotujemy do momentu aż nasz indyk będzie miękki. Gdy mięso mamy już ugotowane, odsączmy z wody i wrzucamy na rozgrzana oliwę i smażymy po obu stronach do momentu zarumienienia się mięsa.Wywar odstawiamy w bezpieczne miejsce gdyż będziemy go jeszcze używać. Migdały i sezam zrumieniamy na suchej patelni trwa dosłownie chwilkę trzeba pilnować aby sie nie spaliły. Pomidorki myjemy, gotujemy i obieramy ze skóry kroimy kosteczkę, czosnek siekamy, paprykę kroimy i oddzielamy nasiona. Pokroione pomidory, paprykę, czosnek, sezam i migdały blenderujemy i mieszamy z solą i pieprzem, kakaem i utartym masłem. Przyrządzoną pastę smażymy na oliwie. Mięso przekładamy do garnka zalewamy szklanką wywaru, dodajemy pastę i dusimy przez 30minut. W Meksyku tą wołowinke podaje sie zwykle z ryżem. Życzę smacznego....