Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki pełnoziarniste z buraczkami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Mleko wymieszaj z wodą i olejem. Wbij jajko i zmiksuj. Mąkę przesiej, dodaj pieprz i sól, wsypuj po małej porcji do mleka, cały czas miksując. Ciasto wstaw do lodówki na 30 minut, usmaż naleśniki.
Twaróg rozetrzyj z serkiem. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Podsmażaj na oliwie kilka minut. Ostudź i wymieszaj z twarogiem. Buraki obierz, pokrój na ćwiartki i gotuj 15 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i pokrój w malutką kosteczkę. Oprósz solą i skrop sokiem z cytryny. Chłodne rozłóż na naleśnikach i posmaruj twarogiem.
Naleśniki zawiń w rożki. Krótko podsmaż na oliwie. Podawaj z listkami roszponki lub rukoli.
Na czerwono
Do ciasta wlej 2-3 łyżeczki koncentratu buraczanego – naleśniki będą czerwone!Źródło: Naj