Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mandarynki wraz z likierem pomarańczowym nadają naleśnikom niepowtarzalny egzotyczny smak.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 45
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 17
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 41
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2530
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 45
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 17
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 41
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2530
Składniki
Mandarynki starannie umyj, osusz. Z dwóch zetrzyj na tarce skórkę i wyciśnij sok, odrzucając pestki. Następnie zrób ciasto naleśnikowe. Do mąki wbij umyte jaja, dodaj sól, dolej mleko.
Składniki zmiksuj na gładkie ciasto. Wstaw do lodówki na 30 min. W tym czasie miękkie masło utrzyj z cukrem i sokiem. Połącz ze skórką mandarynkową.
Dodaj likier i zmiksuj na gładką masę
Ciasto przemieszaj. Rozgrzaną patelnię posmaruj pędzelkiem zamoczonym w oleju. Wylewaj po porcji ciasta i usmaż 6 naleśników (za każdym razem smarując patelnię odrobiną oleju)
Naleśniki cienko posmaruj masłem i złóż. Pozostałe mandarynki pokrój na cząstki i podsmaż na patelni, aż puszczą sok. Zdejmij. Na patelnię włóż naleśniki i obsmaż. Udekoruj mandarynkami i skórką.