Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam naleśniki w każdej postaci. Na słodko i bardziej wytrawnie. Dziś postanowiłam zrobić z twarogiem, ale żeby smakowały inaczej niż zawsze dodałam odrobinę szpinaku i czosnku. Wyszły znakomicie. Mąż kolejny raz zadowolony ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11420
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1186
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11420
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1186
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Ciasto: Do miski wbijamy całe jaja, mleko, olej, wodę oraz sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy trochę mąki, gdy za gęste wody. Odstawiamy na 10 minut. Smażymy naleśniki.
Farsz: Cebulkę i czosnek należy pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Pod koniec dodać szpinak. Jeszcze ciepłe przekładamy do miseczki z twarogiem. Przyprawiamy, mieszamy i faszerujemy naleśniki. Przed podaniem można podsmażyć zawinięte naleśniki na niewielkiej ilości masła. Z tej porcji farszu wychodzi 8 naleśników.